Ring oss

69 25 19 82

Send en e-post

kransen@smilehull.no

Ofte stilte spørsmål

Er det gratis parkering hos Kransen Tannlegesenter?

Hos oss kan du parkere gratis. Det er flere plasser rett utenfor klinikken og nå også på naboeiendommen. Se skilting om parkering.

Hvor ofte bør man gå til kontroll?

En gang i året er stort sett nok hvis du er frisk. Har du en sykdom eller kronisk tannkjøttsbetennelse, er det ofte lurt å gå oftere. Tannpleier og tannlege tilpasser kontrollene dine individuelt etter ditt behov.

Kan jeg spise rett etter tannbehandling?

Stort sett kan du spise med en gang etter at du vært til tannbehandling, men er du bedøvet må du være forsiktig slik at du ikke biter deg i leppe, tunge eller kinn. Har du vært til behandling for krone, bro, tannkjøttsoperasjon eller tanntrekking, må du høre med tannlegen din om når du kan spise.

Er tannlegene og tannpleierne hos dere hyggelige og flinke?

Hos oss jobber det meget dyktige tannleger og tannpleiere. De har alle lang erfaring. To av våre tannleger har også spesialkompetanse på tannlegeskrekk. Du kan lese mer på hjemmesiden vår om tannlegeskrekk. Bestill gjerne en konsultasjon hos tannlege Aina eller Inger-Marie som har spesialkompetanse på dette området. Det kan fint bare være for en prat hvis du engstelig.

Er behandlingen hos tannlegen gratis når jeg har frikort?

Behandlingen er ikke gratis, men egenandelen er mye mindre på enkelte behandlinger, som på for eksempel tannkjøttsbehandling. Dette forutsetter at du har rett på refusjon.

 

Dessverre er det derfor fortsatt slik at du må betale noe.

Bør jeg være forsiktig med å pusse når tannkjøttet blør?

Blødning i tannkjøttet tyder på at tannkjøttet ikke er friskt og at det er mye bakterier tilstede. Dette er ikke bra for tannbenet/tannkjøttet. Det er ikke farlig å pusse, men det kan være underliggende årsaker til at tannkjøttet blør. Derfor er det viktig med en kontroll hos tannlege eller tannpleier.

 

Årsaken til at tannkjøttet blør kan du lese mer om på vår hjemmeside under tannkjøttsbehandling.

Tannkjøttet mitt blør, men det er ikke vondt. Trenger jeg en kontroll

Når tannkjøttet blør er det alltid lurt å kontakte oss for en sjekk. Det er alltid en grunn til at tannkjøttet blør. Noen ganger er det bare en overfladisk betennelse som kan gå over av seg selv, men vedvarende blødning bør alltid sjekkes opp slik at ikke det skader tannbenet.

Tennene mine iser. Hva kan jeg gjøre?

Ising i tennene er et relativt vanlig problem. For å lindre smerte kan du skylle med fluor eller bestille time hos tannpleier for å pensle med en lakk som beskytter.

 

Det er også lurt å vente med å pusse tennene minimum en halvtime etter at du har spist frukt eller drukket juice.

Er strålingen fra røntgenmaskinene skadelige?

De to vanlige kontrollbildene som man vanligvis tar hvert år ved en tannsjekk er ikke skadelig for deg. 2-4 vanlige røntgenbilder tilsvarer mindre enn en dag ute i frisk luft.

 

(Bakgrunnsstråling, med en dose på ca. 0,003mSv)

 

Vi har også en CT maskin som er en av de nyeste på markedet og kvaliteten på denne maskinen gir også ekstremt lite stråling. Denne kontrolleres av en fysiker hvert år for å sikre at dosen er på et minimum.

 

Vi tar kun røntgenbilder vi mener er nødvendig for din tannhelse. Vi unngår røntgen så langt det er mulig hos gravide selv om dette ikke er farlig.

Hvordan foregår selve prosessen med en tannkjøttsbehandling?

Du vil alltid komme rett til spesialist for en konsultasjon hvor behandlingsbehovet ditt blir kartlagt.

 

Du trenger ingen henvisning for dette. De fleste pasienter er henvist fra sin tannlege og da samarbeider vi for et best mulig resultat.

 

Etter konsultasjon, er det vanligvis våre spesialopptrente tannpleiere som foretar dyprens og hygieneinstruksjoner den første delen av behandlingen. Deretter vil du komme tilbake til spesialist og få en ny kartlegging av et evt behov for kirurgi. Noen ganger har tannkjøttet blitt så friskt at behovet for kirurgi er mye mindre enn ved starten av behandlingen.

 

Vil du lese mer, kan du klikke på tannkjøttbehandling på vår hjemmeside.

Hva er et implantat?

Et implantat er en titanskrue man setter inn i benet som en erstatning for en rot. Denne kan for eksempel brukes til å feste en krone eller en bro. (Les mer om implantater på vår hjemmeside).

Kan jeg få implantatbehandling hos Kransen Tannlegesenter?

Vi har tre spesialister som setter inn implantater hos oss.

 

Disse har refusjonsrett hos Helfo. Du kan trygt bestille time til konsultasjon hvor vi kan planlegge en evt. behandling og du kan få en behandlingsplan med prisoverslag. Velkommen!

Hva er levetiden på en krone/bro?

En krone/bro-løsning kan vare i mange år. Det er en solid erstatning, men det er også mange faktorer som kan spille inn på varigheten av disse som bla. munntørrhet, munnhygiene og sykdommer. Det er derfor vanskelig å gi et eksakt tall på dette. Spør tannlegen din om råd.

Hva er en tann på stift?

Hvis det er lite tannsubstans igjen etter en rotfylling og det skal lages en krone, må tannen bygges opp med det vi kaller en stift. Roten må altså alltid være rotfylt først og stiften festes ned i roten. Stiften kan bygges opp i et komposittmateriale eller støpes i metall. Dermed får vi noe å sette kronen på da kronen trenger støtte og noe limes til.

 

En stifttann er ikke det samme som et implantat. Implantat er en skrue som settes inn i benet hvis roten mangler.

Må jeg rotfylle når jeg skal ha en krone?

Det er ikke nødvendig å rotfylle tannen før kroneterapi hvis roten er frisk. Er det derimot en betennelse i roten, må den alltid rotfylles først.

Kan jeg bleke tennene mine hos dere og er det noen bivirkninger?

Vi i Kransen kan lage blekeskinner til deg som er spesialtilpasset.

Vi har et skånsomt blekemiddel som er sertifisert. Vi anbefaler dagbleking eller nattbleking  og vi sender med en spesialtannpasta du skal bruke under og etter blekingen.

 

Det er ytterst få bivirkninger ved bleking, men tennene kan begynne å ise litt. Vi anbefaler derfor fluorskylling under behandling. Reagerer tennene på varm drikke, bør man ta en pause fra behandlingen, men du kan gjenoppta den når tennene har roet seg. Det kan også forekomme forbigående rødhet i tannkjøttet. Dette er ikke farlig og vil gå fort over etter ferdig bleking.

Ta gjerne kontakt!

Få hvitere tenner

Med regelmessig tannrens fjerner du misfarging og kan nyte følelsen av skinnende rene og hvitere tenner.

Sikre god tannhelse

Når du undersøker tennene jevnlig unngår du at plakk og tannsten bygger seg opp. På denne måten sikrer du god tannhelse.

Avdekk sykdom tidlig

Enkelte sykdommer kan lettere oppdages av tannlege siden vi også undersøker munnhulen og kjeve. Ved jevnlig besøk ser vi også forskjeller over tid.

Vi ivaretar smilet ditt

Bestill time hos oss

Lange og gode pasientforhold er vår motivasjon, og vi tør påstå at vi er et tannlegesenter med glimt i øyet. Med hyggelige medarbeidere, kort ventetid og fleksible åpningstider sørger vi for at tannlegeturen blir en behagelig opplevelse.