69 25 19 82 kransen@smilehull.no

Tannregulering

Vi tilbyr en rekke ulike tannreguleringer som passer godt for både barn og voksne.

Behandlingsplan for tannregulering

Ved første konsultasjon vil kjeveortopeden vår dokumentere behandlingsbehovet ditt. Vi lager gipsmodeller av tennene, tar nødvendige røntgenbilder og utfører en klinisk undersøkelse av tannsettet.

Denne informasjonen danner grunnlaget for en behandlingsplan. Selve behandlingen vil variere etter hvilken bittfeil som skal korrigeres, og sluttresultatet vil oftest stabiliseres med tynne strenger som limes på baksiden av tennene.

Hvem setter på tannregulering?

Alle tannreguleringsbehandlinger hos Kransen tannlegesenter utføres av vår kjeveortoped. Kjeveortopedi er en spesialitet innenfor tannlegeyrket som krever 3 års videreutdanning. Kjeveortopeden jobber med pasienter henvist fra allmenntannlegen og behandler tannstillingsfeil både med hensyn til estetikk og funksjon.

Jeg har jobbet med pasienter i alle aldre – fra 5 til 80 år. Du får alltid behandling tilpasset ditt behov, slik at du får et pent resultat der tennene er i harmoni med resten av ansiktet. 

Dr. Ramtin Taheri

Spesialist i kjeveortopedi

Hvem kan få tannregulering

Det er vanligvis barn og ungdom som henvises for kjeveortopedisk vurdering og behandling. På denne måten kan bittfeil korrigeres tidlig, mens barnets kjever ennå er i vekst. Dette er til hjelp når tenner skal flyttes på.

En kjeveortopedisk behandling tar vanligvis 1,5 til 2 år, men dette kan variere avhengig av hvilken bittfeil som skal korrigeres.

Den senere tid har det blitt vanligere også for voksne pasienter å få utført tannregulering. Behandlingen av voksne kan ta noe lengre tid enn hos barn, men nye metoder og materialer gjør at reguleringsprosessen er både skånsom og lite skjemmende.

En kjeveortopedisk behandling tar vanligvis 1,5 til 2 år, men dette kan variere avhengig av hvilken bittfeil som skal korrigeres.

Hva koster tannregulering?

Det meste av den kjeveortopediske behandlingen som er nødvendig for å få på plass tannregulering utføres med støtte fra HELFO. Det vil si at du kun betaler en egenandel selv. Unntaket er tilfeller der behandlingen kun er estetisk motivert. Du får et kostnadsoverslag før vi setter i gang med behandlingen. Besøk gjerne HELFO sine sider for mer informasjon om refusjon ved kjeveortopedisk behandling.

Ulike behandlingsmetoder for tannregulering

Ulike tannstillingsfeil krever ulik behandling. Her finner du en kort oversikt over vanlig brukte metoder for tannregulering.

Faste strenger på tennenes forside

 • Tannregulering med streng gjøres i det permanente tannsettet både hos ungdom og voksne.
 • Klosser limes på fremsiden av tennene og streng festes mellom disse.
 • Du kan ha streng bare i én kjeve, men som regel må man ha i begge kjever for at bittet skal passe.
 • Behandlingstiden med faste strenger er oftest 1,5 til 2 år.
 • Når behandlingen er avsluttet, vil vi oftest lime en tynn streng (retainer) på baksiden av fortennene. Dette gjøres for å stabilisere sluttresultatet.

Faste strenger på tennenes bakside

 • I motsetning til konvensjonell tannregulering som har strenger festet på forsiden av tennene, er denne varianten limt på tennenes bakside. Klossene og strengen er dermed ikke synlig, og ingen ser at man har regulering.Dette er en reguleringstype som ofte benyttes av voksne pasienter.

Reguleringsskinner / Invisaligne

 • Reguleringsskinner er en ny måte å rette tennene uten klosser og streng og skjer ved hjelp av en rekke nesten usynlige skinner i gjennomsiktig plast.
 • Ved hjelp av 3D-teknologi blir det fremstilt en rekke skinner som flytter litt og litt på tennene frem til ønsket posisjon.
 • Skinnene skal brukes hele tiden, unntatt når man spiser eller pusser tennene.
 • Man bytter disse skinnene hver 14. dag, og møter til kontroll hos tannlegen/ kjeveortopeden ca. hver 4.- 8. uke.
 • Behandlingstiden varierer etter hvor stor bittfeilen er, men de fleste behandlingene er ferdig i løpet av ett år.
 • Sluttresultatet vil sikres ved å lime en tynn streng (retainer) på tennenes bakside.

Plate

 • Avtagbare plater brukes som regel som innledende behandling for å forebygge tann- og kjevestillingsfeil hos barn og ungdom. Dette kalles for funksjonell kjeveortopedi, og man hjelper her kjeven med å vokse i riktig retning, slik at den får en naturlig form, størrelse og posisjon. Dette vil igjen hjelpe på at man får bedre plass til de permanente tenner og at bittet passer.
 • Plater kan også brukes etter man er ferdig utvokst, men da er det som regel kun for å rette på små feilstillinger av enkelttenner. De kommer i svært mange forskjellige utforminger, alt etter hvilken funksjon platen skal ha.
 • Platene er laget av plast (akryl) med tynne metallstenger, og brukes som oftest i overkjeven. For å oppnå god effekt må disse brukes minst 10 timer i døgnet. Ved større bittfeil må man også ha faste strenger når de permanente tenner har kommet ut.

Kontakt oss

Kransen 16, 1531 Moss
Telefon: 69 25 19 82
Faks: 69 24 27 01
kransen@smilehull.no

Gratis parkering 

HC-parkering

48 timers avbestillingsfrist på alle timeavtaler

 

 

Åpningstider

Ukedager:

08.00 til 16.00

Kveld / lørdagsåpent:

Etter avtale

Telefontider

 Man-fre: 08:00-15:30

Følg oss

Facebook

Snarveier

Behandlinger
Tannregulering
Priser
Om oss
Bestill time
Personvern

 

© 2022 Kransen Tannlegesenter | Designed by Pluss Media AS