Ring oss

69 25 19 82

Send en e-post

kransen@smilehull.no

God effekt hos de aller fleste

Snorkebehandling

Snorkeskinne / søvnapnéskinne er en munnbøyle som løfter underkjeven din litt frem mens du sover.

Snorkeskinne

Snorking er et helt vanlig fenomen hos veldig mange av oss og også ofte helt uproblematisk og ufarlig. Hos en liten gruppe vil snorking kunne føre til dårlig søvn og generell utmattethet.

Hva er snorking?
Snorking kan oppstå under søvn fordi lufttilgangen reduseres når vi sover. Svelget blir trangere under søvn fordi musklene i svelget slapper av og luften får dermed trangere passasje. Da får vi vibrasjoner i ganen, svelget og drøvelen som gir snorkelyder. Har man i tillegg søvnapné vil ikke kroppen få nok oksygen.

Hvordan kan vi hjelpe deg?
Sliter du med snorking og dårlig søvn, er du velkommen til å bestille en konsultasjon hos tannlege Lene Danielsen. Hun har spesialkompetanse på området og kan hjelpe deg ved at vi fremstiller en snorkeskinne til deg.

Lene Danielsen
Lene Danielsen Tannlege
Spesialkompetanse i implantatprotetikk og snorkebehandling med snorkeskinner
Hva er snorkeskinne?

Snorkeskinne eller søvnapnéskinne er en munnbøyle i plastikk som løfter underkjeven din litt frem mens du sover.

Skinnen er effektiv i behandling av snorking og har god effekt hos de aller fleste. Skinnen kan i tillegg redusere forekomsten av pustestopp ved søvnapné.

Skinnene settes på tennene i overkjeven og underkjeven. Den kan ligne på den type tannbeskyttere som brukes under idrett.

Snorkeskinnen fungerer ved at underkjeven løftes noen millimeter fremover, og dermed hindrer den samtidig tungen i å falle bakover og blokkere svelget. Dermed bedres plassforholdene i svelget når du sover. Oksygenopptaket bedres og søvnen blir bedre.

Totaleffekten av snorkeskinne

Totaleffekten av dette er:

 • Bedre søvnkvalitet
 • Mer lydløse netter
 • Mer våkenhet på dagtid
 • Mer produktiv i arbeid
 • Mer årvåken i trafikken
 • Generell bedring av livskvalitet
Kan jeg oppleve ubehag ved snorkeskinne?

Litt ubehag vil kunne oppleves i begynnelsen, men stort sett er dette en tilvenningsprosess. Noen vil kunne oppleve blant annet disse forandringene:

 • Ømhet i tennene
 • Sårhet i tannkjøttet
 • Øm tyggemuskulatur og ømme kjeveledd
 • Økt spyttsekresjon
 • Noen bittforandringer kan forekomme over tid
Få hvitere tenner

Med regelmessig tannrens fjerner du misfarging og kan nyte følelsen av skinnende rene og hvitere tenner.

Sikre god tannhelse

Når du undersøker tennene jevnlig unngår du at plakk og tannsten bygger seg opp. På denne måten sikrer du god tannhelse.

Avdekk sykdom tidlig

Enkelte sykdommer kan lettere oppdages av tannlege siden vi også undersøker munnhulen og kjeve. Ved jevnlig besøk ser vi også forskjeller over tid.

Vi ivaretar smilet ditt

Bestill time hos oss

Lange og gode pasientforhold er vår motivasjon, og vi tør påstå at vi er et tannlegesenter med glimt i øyet. Med hyggelige medarbeidere, kort ventetid og fleksible åpningstider sørger vi for at tannlegeturen blir en behagelig opplevelse.