69 25 19 82 kransen@smilehull.no

Skallfasetter

En fasett er et tynt skall av porselen som limes fast på tannens ytterflate.

Vi tilbyr skallfasetter til kr. 6500,-

Hva er en skallfasett?

En fasett er et tynt skall av porselen som vi limer fast på tannens ytterflate. Vi bruker blant annet fasetter for å:  

 • Endre tenners fasong eller farge
 • Reparere en skadet tann, for eksempel hvis det er slått av et hjørne
 • Redusere eller lukke mellomrom mellom fortennene

Framstilling av en skallfasett

Det første tannlegen gjør er å fjerne eventuelle gamle fyllinger i tannen og slipe bort den delen av tannflaten som skal dekkes av fasetten. Deretter tar vi et avtrykk av tennene, og dette sendes til en tanntekniker.

Tannteknikeren fremstiller så porselensfasetten med en farge og fasong som harmonerer mest mulig med de andre tennene. Dette tar normalt 1-2 uker. Til sist kan tannlegen lime fasetten fast til tannen med et egnet festemiddel.

Fordeler med skallfasett

Alternativet til en fasett vil i mange tilfeller være en keramisk krone. På sammen måte som en krone, er fasetten en behandling forbundet med høy grad av estetikk.

Fasettene ligner også naturlige tenner og blir heller ikke misfarget. Både fasetter og kroner kan brukes til å korrigere mindre tannstillingsfeil, uten at du trenger å gå med tannregulering.

Fasettene ligner også naturlige tenner og blir heller ikke misfarget. Både fasetter og kroner kan brukes til å korrigere mindre tannstillingsfeil, uten at du trenger å gå med tannregulering. Bestill time

Skallfasetter er derfor en mer skånsom behandling enn en krone, med lavere risiko for uheldige bivirkninger som kan medføre tannsmerter.

Inger-Marie Nordgård

Allmennlege

Hva koster en skallfasett?

Å fremstille en fasett er tidkrevende og teknisk krevende, både for tannlegen og tannteknikeren. Behandling med fasetter er derfor dyrere enn for eksempel vanlige fyllinger. Vi tilbyr skallfasetter fra kr. 6500,-  og du kan be om et skriftlig kostnadsoverslag i forkant av behandlingen.

Hvor lenge varer en skallfasett?

Det er meningen at en fasett skal vare i mange år. Likevel er det en del forhold som kan forkorte levetiden til en fasett: 

 • Brudd av porselen:
  En fasett kan ved tygging utsettes for store krefter. Uheldige belastninger kan over tid føre til at deler av porselenet knekker av. Dersom fasettens funksjon eller estetikk forringes vesentlig, kan det være nødvendig å lage en ny fasett. 
 • Karies:
  Det kan ikke bli hull i selve fasetten. Derimot kan det bli hull i tannen nedenfor fasettens avslutning. Ofte kan et slikt hull repareres med en fylling. Dersom hullet er stort, kan det bli nødvendig å fremstille en ny fasett eller en krone. 
 • Fasett som løsner:
  Selv om fasetten festes med sterk lim, kan det forekomme at den løsner. Dersom dette skulle skje, kan man oftest lime den på plass igjen. Man bør derfor ta fasetten med til tannlege snarest om den skulle løsne.

3 grep som gjør det enklere å ta vare på skallfasetten:

For å ta best mulig vare på fasetten, bør du:

 1. Pusse tennene grundig to ganger per dag. En slitt tannbørste er lite effektiv. Bytt derfor børsten når busten begynner å sprike.

2. Gjøre rent mellom tennene minst en gang per dag. Dersom tennene står tett, vil tanntråd være et effektivt hjelpemiddel. Ved større mellomrom mellom tennene, vil mellomromsbørster egne seg best. Disse kommer i ulike størrelser og brukes på tilsvarende måte som tannstikker.

3. Unngå småspising mellom måltidene og reduser mengden sukkerholdig kost for å unngå karies i overgangen mellom fasetten og tannen. Skyll også regelmessig med fluorskyll. Fluor styrker tannemaljen og er derfor viktig for å forebygge hull i tennene.

Kontakt oss

Kransen 16, 1531 Moss
Telefon: 69 25 19 82
Faks: 69 24 27 01
kransen@smilehull.no

Gratis parkering 

HC-parkering

48 timers avbestillingsfrist på alle timeavtaler

 

 

Åpningstider

Ukedager:

08.00 til 16.00

Kveld / lørdagsåpent:

Etter avtale

Telefontider

 Man-fre: 08:00-15:30

Følg oss

Facebook

Snarveier

Behandlinger
Tannregulering
Priser
Om oss
Bestill time
Personvern

 

© 2022 Kransen Tannlegesenter | Designed by Pluss Media AS