Et jevnt og pent smil

Utskifting av fyllinger

Gir deg et jevnt og pent smil. Vi bytter ut fyllinger i amalgan, plast og synlige fyllinger etter tannbleking.

Utskifting

Utskifting av gamle tannfargede fyllinger (kompositt).
Gamle plastfyllinger ble ofte blandet sammen av to komponenter til en kjemisk binding som herdet etter noen minutter. Disse gamle fyllingene er ofte porøse og av den grunn har de også tatt opp mye fargestoffer. Denne typen gamle plastfyllinger er derfor gjerne gule eller oransje. Ved utskiftning av disse, kan et smil bli et helt annet og helhetlig mye hvitere og flottere. Spør tannlegen din om råd og evt et prisoverslag.’

Nyere plastfyllinger er ferdig blandet fra produsentene, men herdes etter legging med et blått UV-lys. Over tid kan disse også bli noe misfarget, men ofte ikke så fort som den eldre plasttypen. Går ikke misfargingen bort ved polering, kan de skiftes ut. Det kan også ha lagt seg misfarging i sprekker el. som gjør at du som pasient ønsker å bytte de ut etter noen år. Skal du bleke tennene, anbefales det å bleke tennene før utskiftning av kompositt slik at fargen på fyllingene er lik fargen på tennene etter bleking.

Utskifting av amalgamfyllinger.
Amalgam ble forbudt i Norge i 2008. Miljødepartementet kom med forbud mot bruk av produkter som inneholdt kvikksølv; derav også amalgam.

Tanngnissing
Millioner av oss nordmen går rundt med amalgam i tennene våre og vi får ofte spørsmål om det er farlig å ha dette i munnen. I utgangspunktet er det ikke farlig, men hvis en pasient gnisser tenner, anbefaler vi at disse fyllingene skiftes ut. Vi kan via blodprøver se at det frigjøres små partikler av kvikksølv ved tanngnissing.
Ekspansjon

En annen god grunn til å fjerne store amalgamfyllinger, er at de «eser» over tid, dvs de ekspanderer. Gamle store fyllinger med amalgam kan danne sprekker i tennene når de ekspanderer. Vi ser ofte at tannen frakturerer (brekker), mens amalgamen står igjen. Det kan være lurt å være føre var her å skifte disse før det går for lang tid.

Misfarging

Amalgam kan også misfarge tannen (emalje og dentin) og mørke skygger kan komme til syne. Estetisk kan det være pent å skifte disse til et tannfarget fyllingsmateriale.

Få hvitere tenner

Med regelmessig tannrens fjerner du misfarging og kan nyte følelsen av skinnende rene og hvitere tenner.

Sikre god tannhelse

Når du undersøker tennene jevnlig unngår du at plakk og tannsten bygger seg opp. På denne måten sikrer du god tannhelse.

Avdekk sykdom tidlig

Enkelte sykdommer kan lettere oppdages av tannlege siden vi også undersøker munnhulen og kjeve. Ved jevnlig besøk ser vi også forskjeller over tid.

Vi ivaretar smilet ditt

Bestill time hos oss

Lange og gode pasientforhold er vår motivasjon, og vi tør påstå at vi er et tannlegesenter med glimt i øyet. Med hyggelige medarbeidere, kort ventetid og fleksible åpningstider sørger vi for at tannlegeturen blir en behagelig opplevelse.