Ring oss

69 25 19 82

Send en e-post

kransen@smilehull.no

Hvitere tenner

Tannbleking

Den beste og mest skånsomme metoden er hjemmebleking, og er en veldig populær behandling.

Hva er tannbleking?

Tannbleking har nå i mange år vært en veldig populær behandling her hos oss i Kransen Tannlegesenter. Vi har over årene prøvd ut forskjellige typer blekemetoder og kommet frem til at den beste og mest skånsomme metoden er hjemmebleking.

Med hjemmebleking mener vi at det lages en spesialtilpasset blekeskinne(r) som passer kun til dine tenner. Som en hovedregel bør det blekes før man gjør andre større restaureringer i munnhulen slik at man tilpasser riktig farge på plastfyllinger og faste løsninger i etterkant.

Misfarging

Det kan være mange årsaker til at tennene blir misfarget.

 

Kaffe, te, snus og medikamenter er de vanligste.

 

Ved bestilling av blekeskinner, sender vi med et kit med blekesprøyter og spesialtilpasset tannkrem fra Opalescence. Tannkremen rengjør tennene dine godt og løser opp fargepigmenter.

 

Klinikken bruker Opalescence blekemiddel til sine pasienter. Dette er et profesjonelt blekemiddel for tannklinikker. Det er trygt å bleke tenner i samråd med tannlege.

 

Nettsalg og useriøse aktører kan selge produkter som kan skade tennene dine for alltid.

 

I Kransen tar vi alltid en grundig undersøkelse og røntgen før bleking. Dette for å avdekke mulig karies og sår i slimhinnen. Dette kan føles som en ekstra kostnad, men karies er ekstremt viktig å avdekke før prosessen med bleking starter. Dette fordi tenner med hull kan skades av blekemiddelet og føre til rotbetennelse.

 

Vår klinikk bruker et profesjonelt blekemiddel (Opalescence) som fåes i to styrker til hjemmebruk:

10% brukes til nattbleking. (6-8 timer)

15% brukes til dagbleking. (3-5 timer)

 

Nattbleking er skånsomt da det blekes over flere timer.

Dagbleking kan være være en fin løsning for de som ikke klarer å sove med skinnen.

(Brukerveiledning på hjemmebleking og hva du bør holde deg unna av mat/drikke får du av tannlegen).

Ising

Bleking av tennene kan hos noen føre til ising. Fluorskylling før, under og etter bleking kan være med på å hindre ising i tennene. Litt ising er normalt under bleking, men skulle isingen bli veldig vond, må bleking midlertidig avsluttes og tannlege bør kontaktes.

 

Tannlegen kan gi deg løsninger som desensibiliteringsgel hvis isingen ikke skulle stoppe.

Få hvitere tenner

Med regelmessig tannrens fjerner du misfarging og kan nyte følelsen av skinnende rene og hvitere tenner.

Sikre god tannhelse

Når du undersøker tennene jevnlig unngår du at plakk og tannsten bygger seg opp. På denne måten sikrer du god tannhelse.

Avdekk sykdom tidlig

Enkelte sykdommer kan lettere oppdages av tannlege siden vi også undersøker munnhulen og kjeve. Ved jevnlig besøk ser vi også forskjeller over tid.

Vi ivaretar smilet ditt

Bestill time hos oss

Lange og gode pasientforhold er vår motivasjon, og vi tør påstå at vi er et tannlegesenter med glimt i øyet. Med hyggelige medarbeidere, kort ventetid og fleksible åpningstider sørger vi for at tannlegeturen blir en behagelig opplevelse.