Odontofobi

Tannlegeskrekk

Vi har stor forståelse for at du som pasient kan være engstelig for tannbehandling av komplekse årsaker.

Hva er odontofobi?

Odontofobi er en diagnostisk sterk angst for tannbehandling. Rundt 5% av den norske befolkning lider av alvorlig odontofobi, så kjenner du deg igjen er du ikke alene om dette. Det kan til og med oppleves som en fysisk reaksjon i forkant av tannbehandling som klamme hender, tørr munn eller hjertebank. Noen er så engstelige at de har problemer med å bestille, eller møte, til tannlegetimen.

Det er ulike former for tannbehandlingsangst. Ved å gå frem steg for steg, vil vi kunne identifisere ditt individuelle problem. Slik kan vi sammen med deg legge til rette for en best mulig behandlingsopplevelse.

To av våre tannleger har spesialkompetanse på tannlegeskrekk (odontofobi) og har et stort ønske om å hjelpe til med at du overvinner denne angsten. Vi møter deg med et åpent sinn og en genuin interesse for å hjelpe deg!

Inger-Marie Nordgård
Inger-Marie Nordgård Tannlege
Spesialkompetanse i odontofobi (tannlegeskrekk).
Aina Hellerud Markussen
Aina Hellerud Markussen Tannlege
Spesialkompetanse i odontofobi (tannlegeskrekk).
Første time

Første time benyttes fortrinnsvis til samtale hvis du ikke har et bestemt ønske om noe annet. Det viktigste er at du opplever at behandlingen foregår på dine premisser slik at du føler mestring!

Sedasjon og narkose

Vi kan hjelpe deg med å gjennomføre behandling med sedasjon eller narkose hvis du mener du ikke makter å gjennomføre på annet vis.

Årsaken til at narkose ønskes er mange. Les mer under hovedside for narkose her.

Få hvitere tenner

Med regelmessig tannrens fjerner du misfarging og kan nyte følelsen av skinnende rene og hvitere tenner.

Sikre god tannhelse

Når du undersøker tennene jevnlig unngår du at plakk og tannsten bygger seg opp. På denne måten sikrer du god tannhelse.

Avdekk sykdom tidlig

Enkelte sykdommer kan lettere oppdages av tannlege siden vi også undersøker munnhulen og kjeve. Ved jevnlig besøk ser vi også forskjeller over tid.

Vi ivaretar smilet ditt

Bestill time hos oss

Lange og gode pasientforhold er vår motivasjon, og vi tør påstå at vi er et tannlegesenter med glimt i øyet. Med hyggelige medarbeidere, kort ventetid og fleksible åpningstider sørger vi for at tannlegeturen blir en behagelig opplevelse.