Ring oss

69 25 19 82

Send en e-post

kransen@smilehull.no

Når de gjør vondt

Visdomstenner

Bli kvitt vonde visdomstenner. Vi vurderer om tannen kan trekkes på vanlig måte, eller om den må opereres ut.

Fjernes eller la stå?

Visdomstennene er de tennene som bryter frem sist, gjerne fra 17-25 års alder, men de kan komme i alle aldere. De sitter bakerst i hver kjevehalvdel. Det er vanligvis fire visdomstenner i et fullt tannsett på 32 tenner. Det er ofte en arvelig faktor hvem som får og hvor mange visdomstenner vi får.

Noen opplever smerter ved frembrudd av visdomstenner. Tannkjøttet kan bli hovent og irritert og noen kan til og med få problemer med full gapehøyde. Ved gjentagende smerter bør tannlegen kontaktes. Da kan det avgjøres om tannen bør fjernes eller om den kan stå. Det er også ofte vanskelig for mange å holde de rene da de ligger langt bak i kjeven. Vinkelen på tennene kan også ofte være feil i forhold til naturlig frembrudd. Et røntgenbilde vil avdekke dette.

Trangstilling

Har du stor trangstilling av tennene kan visdomstenner som presser på bakfra forverre dette. Da kan det være lurt å fjerne dem.

 

Hvis visdomstennene ikke klarer å bryte frem slik de skal og det er gjentatte infeksjoner og smerter rundt disse, er det nok en indikasjon for fjerning. Ligger tennene veldig feil til i kjeven, må de opereres ut.

"Fun fact"

Vet du hvorfor det heter visdomstenner?

Tennene har fått sitt navn fordi de kommer frem i en alder hvor det forventes en viss fornuft; visdom.

Få hvitere tenner

Med regelmessig tannrens fjerner du misfarging og kan nyte følelsen av skinnende rene og hvitere tenner.

Sikre god tannhelse

Når du undersøker tennene jevnlig unngår du at plakk og tannsten bygger seg opp. På denne måten sikrer du god tannhelse.

Avdekk sykdom tidlig

Enkelte sykdommer kan lettere oppdages av tannlege siden vi også undersøker munnhulen og kjeve. Ved jevnlig besøk ser vi også forskjeller over tid.

Vi ivaretar smilet ditt

Bestill time hos oss

Lange og gode pasientforhold er vår motivasjon, og vi tør påstå at vi er et tannlegesenter med glimt i øyet. Med hyggelige medarbeidere, kort ventetid og fleksible åpningstider sørger vi for at tannlegeturen blir en behagelig opplevelse.